8912
Book
In basket
Kuchnia francuska / Silke Koch. - Warszawa : Morex, [2003]. - 63 strony : il.kolor. ; 20cm.
(Smaczna Kuchnia)
Prawie żadna inna nacja nie ma tak urozmaiconej i smacznej kuchni jak Francuzi. Zarówno francuskie potrawy regionalne, jak i specjały najznamienitszych paryskich restauracji mają swoich zagorzałych zwolenników. Posiłek jest dla Francuzów nie tylko okazją do zaspokojenia głodu, ale także do spotkań w kręgu rodziny i znajomych, dlatego nigdy nie bywa jedzony w pośpiechu. Spróbujmy i my posmakować smakowitych dań kuchni francuskiej. Przy pomocy naszej książeczki mogą Państwo zestawić cały posiłek, albo przygotować tylko jedno wybrane danie. Podział potraw na przekąski, dania główne i desery z pewnością ułatwi Wam wybór. Jeżeli chcemy, aby posiłek wypadł szczególnie uroczyście, to podajmy na początek aperitif, a na zakończenie koniak lub armaniak. Nasi goście z pewnością jeszcze długo będą wspominali takie przyjęcie.
Availability:
Górna Grupa
O dostępność zapytaj bibliotekarza: sygn. 641.5 (1 egz.)
Notes:
General note
Indeks
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again